crowdfunding actie

Doneer voor de opdrachtcompositie!

Koor Fenix geeft eind dit jaar twee speciale concerten om het 20-jarig bestaan te vieren. Daarvoor hebben we een bijzondere opdrachtcompositie laten schrijven door percussionist-componist Gábor Tarján. En u kunt daaraan bijdragen.

De compositie van Tarján, met als titel What is a nail, is een muziekstuk geworden vol levenslust en met een licht, optimistisch en melodieus karakter. Een mooie tegenhanger voor het Requiem van Schnittke, dat we ook op deze concerten uitvoeren. Tarján heeft een keuze gemaakt uit de bezetting van het Requiem: koor met solostemmen, orgel, piano, slagwerkinstrumenten, koperblazers, elektrische en – basgitaar.

Tarján schreef het stuk op het gedicht Susie Asado van Gertrude Stein, waaraan we de titel van ons concert ontlenen: Sweet tea. Van het werk van Gertrude Stein bestaat nauwelijks koormuziek. Dit stuk is dus een aanwinst voor het Nederlands muziekleven. Kortom, het wordt een bijzonder concert met de wereldpremière van dit speciaal voor ons geschreven stuk!

Kleine domper op de jubileumfeestvreugde: het fonds dat we hebben aangeschreven heeft besloten om de opdrachtcompositie niet te financieren… Daarom doen we eenmalig een beroep op de vaste aanhang van koor Fenix om ons te steunen! En natuurlijk stellen wij daar iets tegenover.

Bij een donatie van:

· 10 euro of meer: bijwonen van een repetitie van koor Fenix

· 25 euro of meer: meet en greet met Gábor Tarján , de componist van What is a nail

· 50 euro of meer: een vrijkaartje en mooie gereserveerde plaats (en ook de open repetitie en meet en greet met Gábor Tarján natuurlijk)

· 100 euro of meer: twee vrijkaartje en mooie gereserveerde plaatsen (en ook de open repetitie en meet en greet met Gábor Tarján natuurlijk)

En als extraatje een leuke Fenixgadget.

We mikken op een opbrengst van 2000 euro, dus geef gul!

De bevestiging per e-mail van de donatie krijgt u niet meteen. Die komt later.

Al ontvangen van ons streefbedrag
€ 1.355,00 / € 2.000,00

FeniX is een Amsterdams koor, dat muziek zingt uit de 19de tot en met de 21ste eeuw.