Kom in november het jubileum van Fenix vieren!

Eind november bestaat Koor Fenix twintig jaar. Om dit te vieren, geven we twee bijzondere concerten met een begeleidend muziekensemble. Op het programma staan onder meer het Requiem van Schnittke en de wereldpremière van een muziekstuk dat speciaal voor ons geschreven is!

De opdrachtcompositie is gemaakt door Gábor Tarján. Hij is geboren in Budapest, geschoold in Toronto en nu als percussionist, muzikaal leider en componist werkzaam in Nederland. Voor zijn compositie had Gábor de beschikking over een koor, orgel, piano, slagwerkinstrumenten, koperblazers, elektrische gitaar en basgitaar. Kortom, de bezetting van het Requiem van Schnittke. De twee stukken vullen elkaar aan: tegenover het ingetogen Requiem komt de lichte, melodieuze en uitdagende compositie van Gábor Tarján op een humoristisch gedicht van Gertrude Stein.

Op het programma van ons feestelijke jubileum staan verder mooie werken van Whitacre (Cloudburst) en Ešenvalds (Stars). Op vrijdag 22 en zondag 24 november 2019 in de Dominicuskerk, niet te missen voor oude én nieuwe Fenix-fans!