Over koor Fenix

Fenix is een enthousiast Amsterdams koor van ongeveer veertig gemotiveerde zangers met verschillende leeftijden en ervaring. Wij willen in muzikale en vocale kwaliteit blijven groeien, individueel en gezamenlijk.

Felix van den Hombergh heeft zomer 2016 het koor van Benjamin Bakker overgenomen, die het op zijn beurt in 2013 overnam van Jeroen Spitteler. Ons repertoire bestaat uit uitdagend modern-klassiek en hedendaags, afgewisseld met oude muziek; meestal a capella, soms met begeleiding.

Twee keer per jaar voeren wij thematisch of anderszins samenhangende programma’s uit op mooie locaties in de Amsterdamse binnenstad. Jaarlijks is er een gezellig en intensief repetitieweekend buiten Amsterdam. En om de paar jaar organiseren wij een koorreis, meestal in samenwerking met een buitenlands koor.

Fenix is een stichting met een actief bestuur. De leden van het koor zijn betrokken en vormen een hecht gezelschap. Na afloop van de repetities gaan we vaak wat drinken in Café Foeders.

Lid worden

Houd je van zingen en overweeg je bij een koor te gaan? Van nieuwe leden verwacht Fenix, dat zij noten kunnen lezen en enige zangervaring hebben.

De repetities zijn op woensdagavond van 20.00 tot 22.30 uur in het auditorium van het Cygnus Gymnasium, Vrolikstraat 8, Amsterdam.

Belangstelling? Kom dan een keer een repetitie meedoen op proef. Daarna bespreek je met de dirigent wanneer je – voorafgaand aan een repetitie – auditie kunt doen. Meld je aan voor een proefrepetitie.