Sweet tea

Fenix vierde haar jubileum met Sweet tea!

Koor Fenix bestond twintig jaar en gaf daarom in november twee jubileumconcerten in de Dominicuskerk. Op het programma staan onder meer het spectaculaire Requiem van Schnittke en de wereldpremière van een muziekstuk dat speciaal voor koor Fenix geschreven is. Het waren twee bijzondere optredens, samen met een instrumentaal ensemble én een aantal oud-koorleden.

Alfred Schnittke componeerde zijn overdonderende Requiem begin jaren zeventig in de Sovjet-Unie. Religieuze muziek mocht daar niet worden uitgevoerd, maar vermomd als achtergrondmuziek bij een toneelstuk van Schiller kreeg hij het tóch voor elkaar. De bezetting is verrassend: het koor krijgt versterking van onder meer orgel, piano, slagwerk, koperblazers, elektrische gitaar en basgitaar.

Met dezelfde instrumenten heeft percussionist-componist Gábor Tarján speciaal voor koor Fenix een geheel nieuwe compositie geschreven: What is a nail. De twee stukken vullen elkaar mooi aan. Tegenover het theatrale Requiem staat de lichte, melodieuze en uitdagende compositie van Tarján op een humoristisch gedicht van Gertrude Stein: Sweet tea.

Op het programma van ons feestelijke jubileum staan verder de sfeervolle werken Cloudburst van Whitacre en Stars van Ešenvalds.

  • vrijdag 22 november 2019, Dominicuskerk
  • zondag 24 november 2019, Dominicuskerk
koor fenix flyer concert sweet tea
flyer concerten Sweet tea koor Fenix